Overnatningsmuligheder på cykelturen

Overnatningsmuligheder på cykelturen

Overnatningsmuligheder på cykelturen

Der er mange forskellige og spændende overnatningsmuligheder i Østjylland, afhængigt af hvordan du foretrækker at overnatte. Der feriehytter med plads til hele familien, hotelværelser i bymidten så du kan høre byen summe, campingpladser med plads til telte i alle størrelser og særligt cyklist-venlige overnatningssteder, hvor du kan pumpe din cykel og stille den et aflåst sted.

Læs om dem og meget mere nedenfor, hvor vi du kan klogere på, hvilken overnatningsform, der passer dig bedst.

Bed + Bike
Det er ikke kun det smukke og forholdsvist flade landskab, der gør Østjylland til et godt sted at tage på cykelferie. I området er der også flere overnatningssteder, der har specialiseret sig i at tage godt imod cykelgæster.

Det gælder bl.a. Hotel PejsegårdenOdder Strandcamping og Saksild Strand Camping, der er certificerede i den såkaldte Bed+Bike ordning. Det giver dig følgende fordele som cyklist:

  • Et aflåst sted, hvor du trygt kan opbevare din cykel
  • Mulighed for at tørre vådt tøj og udstyr i tilfælde af regn
  • Adgang til værktøj og hjælpemidler, så du kan få ny luft i dækkende og foretage simple cykelreparationer. Er der sket større skader på din cykel, kan overnatningsstedet henvise til den nærmeste cykelsmed eller cykelhandler.
  • Nyttig informationsmateriale, f.eks. kort over området og køreplaner til offentlige transportmidler.
  • Mulighed for kun at blive en enkelt nat, hvis din tur går videre dagen efter.
  • Mulighed for sund morgenmad, så du har energi til at træde i pedalerne

Afhængigt af stedet kan der være endnu flere fordele at hente ved at vælge et Bed + Bike certificeret overnatningssted, så vi anbefaler, at du læser mere om de respektive steder på deres hjemmesider.

Privat overnatning
Bed & breakfast Bed & breakfasts er private overnatningssteder, der tilbyder overnatning i værelser eller mindre lejligheder. Det er trygge og gode steder, der er forholdsvist billige at bruge og som giver dig morgenmad med i pakken.

Hvor mange gæster der er plads til og hvilke faciliteter der er, afhænger af hvilken B&B du vælger. Vi anbefaler derfor at du læser mere på stedernes hjemmeside.

Udforsk mulighederne for privat overnatning i området. Læs om B&B i Horsens>> og B&B i Odder>>

Campingpladser
Skal dit overnatningssted være ligesom din ferie – tæt på naturen? Så kan du overveje en af områdets campingpladser, hvor der er plads til alt fra små enmandstelte til store telte med god plads til hele familien og al jeres bagage. Mange af stederne har også hytter du kan leje, hvis du ikke vil have telt m.m. med på slæb. Campingpladserne er et trygt frirum, hvor der både er plads til familiehygge, kærestetid og afslapning med vennerne.

Du kan med ro i maven slippe børnene løs på legepladsen, mens du og din udkårne nyder en rolig stund i solen. Er du på tur med vennerne, kan en hyggelig aften med gang i grillen og en kold øl være en god måde at afslutte en god dag på landevejene.

Campingpladser er sociale overnatningssteder, hvor du nemt kan møde nye mennesker. Hils endelig på naboen, når du går forbi, eller giv genboen en hånd med at slå sit telt op. Lad ungerne lege vandkamp med de nye legekammerater lidt længere ned af pladsen eller nyd en kold øl med det par I mødte i kiosken.

Tag på opdagelse og udforsk mulighederne for at overnatte på en af de mange dejlige campingpladser i Østjylland. Læs her om campingpladser i Odder>> og campingpladser i Horsens>>.

Feriehuse
Foretrækker du et overnatningssted som du og din familie har helt for jer selv? Så er et feriehus en god løsning. Feriehusene fås i forskellige størrelser og prislejer, så der er noget at vælge imellem, uanset hvor mange I er og hvor meget plads I har brug for.

Feriehuse giver jer trygge, rolige omgivelser med plads til udfoldelse og leg. Husene udlejes som udgangspunkt på ugebasis – typisk fra lørdag til lørdag – så de er velegnede til jer, der fortrækker at have et fast udgangspunkt som I kan cykle ud på eventyr fra.

Undersøg mulighederne for feriehusene i området og find det feriehus du ønsker: Læs om feriehuse langs østkysten>>

Hoteller
Vil du gerne overnatte et sted, hvor du ikke skal tænke på noget, hvor sengen er redt, når du kommer og hvor du har mulighed for at overnatte både enkelte nætter eller længere tid? Så er hoteller en god løsning for dig.

Hotellerne er som oftest placeret i eller i nærheden af byerne, hvilket giver jer mulighed for at nyde det summende byliv med alle de kulturelle tilbud og mange oplevelser, der venter.

Der er mange spændende overnatningssteder at vælge imellem, når du vil sove på hotel i Østjylland. Hvad med f.eks. sove i et historisk palæ, en kro ved vandet eller et tidligere fængsel? Udforsk dem og vores mange andre spændende hoteller her:  Hoteller i Horsens>> og hoteller i Odder>>

Vandrehjem
Kan du godt lide tanken om at overnatte et sted, der både er tæt ved by og natur og hvor du ikke skal tænke på telt, liggeunderlag m.m.? Så er overnatning på vandrehjem en god mulighed for dig.

Vandrehjem er oftest billigere end hoteller og værelserne fås i forskellige størrelser. Det giver stor fleksibilitet, fordi vandrehjemmene så kan bruges, uanset om du og din udkårne er afsted på kæresteferie og ønsker et privat værelse, om I er en gruppe venner, der er taget på cykeleventyr sammen og gerne vil sove samme sted eller om I skal bruge et værelse, hvor hele familien kan hygge sig og hvile de trætte cykelben.

Vandrehjem er ofte sociale overnatningssteder, hvor gæsterne kommer hinanden ved. Det kan både være på værelset, hvis du overnatter i et fællesværelse, i køkkenet, hvor I selv kan tilberede jeres mad eller i fællesstuen, hvor I kan slappe lidt af.

Har du lyst til at tage på nye eventyr og måske samtidig møde nye, spændende mennesker? Så læs om Østjyllands vandrehjem her>>

Primitiv overnatning
Naturlejrpladser Vil du gerne helt tæt på naturen og kan du gode lide at dit overnatningssted er simpelt og ligetil? Så findes der flere primitive, offentlige overnatningsmuligheder i Horsens og Odder, der måske er noget for dig.

Naturlejrpladserne tæller både shelterpladser, primitive teltpladser og skove med fri teltning. Flere af pladserne er gratis og nogle af stederne er der bålplads, toilet og vand.

Læs om naturlejrpladser i Horsens>> og naturlejrpladser i Odder her>>

Vær opmærksom på at der kan være særlige regler for det overnatningssted, du vælger. F.eks. skal du følge Naturstyrelsens regler for fri overnatning i områder med fri teltning>>