Kattegatcentret

Gem til din tur

Bliv bidt af havet i Kattegatcentret! Om du foretrækker at være tørskoet tilskuer eller tør kaste dig ud på dybt vand i dykkerdragt, så står Kattegatcentret klar med et hav af oplevelser både inde og ude, der bider sig fast for altid!

Lad dig omringe af hajer

I Kattegatcentrets tropiske hajtank danser og pjasker de store rokker i overfladen, mens hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Stå helt tæt på og få vand i håret – eller se det hele fra hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og hajerne. Du kan også opleve Kattegatcentrets unikke hajtræning, hvor du for alvor får indsigt i de fascinerende dyr.

Mere end 250 arter af dyr
Vidste du, at Kattegatcentret har mere end 250 forskellige dyrearter fra hele verden? Oplev alt fra fascinerende hajer, smækre sild og bidske havkatte til farvestrålende koralrevsfisk, giftige dragefisk og nuttede sæler. De mange åbne akvarier byder på et sansebombardement af vandsprøjt, lugte og lyde!

Gå ikke glip af dagens mange fodringer og aktiviteter!
Hver dag er der et hav af oplevelser på programmet! Oplev de dygtige sæler hapse sild og lave numre, se dykkeren fodre fisk i Oceanariet, mærk gyset, når hajerne flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd – og fald på halen, når de store nursehajer trænes! Du kan også tage med guiden rundt for at fodre hajer, fange krabber og dissekere blæksprutter – og få bogstaveligt talt det hele at mærke i de mange rørebassiner!

Masser af oplevelser for de mindste
For de mindste venter hyggehjørner og rørebassiner indenfor, hvor du kan klappe en haj, lege gemmeleg med fladfiskene og holde i hånd med søstjerner og krabber! Udenfor skal der sjaskes, pjaskes, krybes og kravles blandt de store havdyr på den spændende vandlegeplads!

Kast dig ud på dybt vand og dyk med hajer!
Vil du helt tæt på de fascinerende hajer, kan du også kaste dig ud på dybt vand og dykke ned til dem! Ta’ et prøvedyk i Kattegatcentrets 1,5 millioner liter store Oceanarium og gi’ de fem forskellige arter af hajer et haj-five. Er du certificeret dykker, venter de store topiske hajer på dig i hajtanken!

Kattegatcentret har åbent hele året. Se mere om åbningstider her.

#visitaarhusregionen #visitdjursland #kattegatcentret

Vis vej