Kaninoen

Gem til din tur

Endelave er kaninernes ø. Tusindvis af vilde kaniner lever på den lille ferieø i Kattegat. Du har nok hørt om Caminoen – altså, den lange pilgrimsrute med afslutning i Santiago de Compostela. På Endelave kan du følge den afmærkede vandrerute kaninoen på 21 km, som tager dig forbi flere af kaninernes foretrukne levesteder såvel som de fleste andre naturoplevelser på øen. Dermed er muligheden for at spotte Endelaves pelsklædte kendetegn helt optimale. På turen kommer du nemlig ud i de fjerne afkroge af øen gennem smuk natur i de fredede dele af øen, der ligger et godt stykke fra havn og by, hvor kaninerne især holder til.

Langt størstedelen af turen går langs kysten. Kaninoen starter og slutter ved havnen og er således godt forbundet til færgen. Fra havnen går turen mod vest til Kloben og Klinten gennem sand og sten. Herefter går turen videre mod øst rundt om Lynger Hage ad trampestier og videre mod nord til den nordlige spids, Øverste Ende. Herfra går turen tilbage til havnen via grusvej indtil du når Endelave Strandvej. Langs Strandvejen kan du se fuglereservatet Flasken.

Synes du de 21 kilometer er lige i overkanten? Så har du muligheden for at drage ud på mini-kaninoen på 12 kilometer eller en af de kortere ruter på 5,5 eller 3 km. Der er nemlig hele fire afmærkede vandreruter på Endelave, så du skal bare vælge din farve og begive dig ud på eventyr. Du finder rutekortet ombord på færgen eller andre udvalgte steder på øen. Eller hent og print det selv lige her.

Aktiv Ø arrangerer jævnligt vandreture på både kaninoen og mini-kaninoen. Du kan se deres arrangementer på http://www.endelaveif.dk/aktiv-oe/, men du har selvfølgelig også mulighed for at gå turen alene eller sammen med dine kære.

Gem til din tur

Information

Vores adresse :

Endelave Havn 1, 8789 Endelave

Vis vej