Fængselsmuseet | Horsens

Gem til senere

Her, i det gamle Horsens Statsfængsel og Europas største fængselsmuseum, kan du opleve en unik, mindeværdig og prisvindende oplevelse.

Med det samme du scanner dig ind i fængselsmuseet, bliver alle dine sanser bragt i spil. Udstillingerne byder nemlig både på oplevelser, der kan ses, høres og lugtes. Netop derfor er en tur rundt i den fantastiske bygning en stor oplevelse for både børn og voksne. Og det er grunden til, at museet flere gange har vundet priser for dets spændende udstillinger, der giver dig en anderledes, tankevækkende og magisk oplevelse. Her har du helt exceptionelt muligheden for at komme med bag tremmerne og møde tidligere indsatte som skygger på væggene eller følge en ansat igennem museet via interaktive ID-kort.

Livet i FÆNGSLET og historien om det danske fængselsvæsen fortælles desuden gennem skærme, telefoner og samtaleanlæg, ligesom du kan få et helt unikt indblik i en af danmarkshistoriens mest kendte flugtkonger, nemlig Carl August Lorentzen, der flygtede gennem en 18 meter lang tunnel.

Men bare rolig, Fængslet holder ikke længere på folk. Så i modsætning til den store flugtkonge Carl Lorentzen, der konstant drømte om friheden og derfor gravede sig en vej ud af Horsens Fængsel, så kan du frit køre herfra igen.

Tilføjelse til åbningstider

Bemærk, der er også åbent om mandagen følgende dage:

i uge 7, før påske, 2. påskedag, 2. pinsedag og i uge 42.

Der er lukket fra den 22.12-26.12 samt 29.12-01.01

 

Museumskortet

Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 2 dage. Foruden adgangen til de fire museer, får du med museumskortet en gratis kop kaffe/te i Café Gaslight på Danmarks Industrimuseum.

Husk at tjekke åbningstider på de enkelte museers hjemmeside inden dit besøg. Udenfor højsæsonen holder nogle af museerne lukket om mandagen.

Køb museumskortet ved indgangen til et af de fire museer eller bestil dit museumskort online her >  I bookingsystemet skal du vælge den dato, du gerne vil starte med at bruge kortet.

Bestiller du online, så husk at udskrive din billet, inden dit museumsbesøg.

Vis vej

Priser

Børn DKK 0
Voksne DKK 95