Endelave Aktiv Ø

Gem til din tur

Endelave tilbyder mange sportsaktiviteter til øens gæster og fastboende i løbet af sommeren og i efterårsferierne. Alt sammen gratis og med frivillige aktivitetsledere.

Kattegats perle, Endelave, sammensætter hvert år et program, som kan få beboerne, gæster og turister væk fra slumretæppet. 
Under navnet AKTIV Ø tilbyder Endelave Idrætsforening sammen med mange frivillige instruktører og aktivitetsledere ferieuger spækket med fine, fantastiske og finurlige aktiviteter. Herunder kan bl.a. nævnes Endelaves KANINO og Mini-KANINOEN.

”Kaninoen” – vandretur med udsyn
Endelave har masser at byde på, og de mange muligheder kan langt hen af vejen foregå i øens skønne natur.
Mange mennesker har i årevis travet tusindvis af skridt på øen – og derfor har det været oplagt at navngive et par af de populære ture ”Kaninoen” (efter øens mange kaniner, red.).
Endelave kan prale af både ”Mini-Kaninoen” på 12 kilometer og en længere på ca. 20 kilometer. Her kommer man hele øen rundt og følger hovedsageligt kysten, hvor man kan opleve de flade strandenge og lavvandede havområder, Øvrespidsen som til forveksling ligner det nordlige Grenen – og Klinten, som henfører ens tanker til det sydfynske øhav.
Undervejs på ruten har man udsyn til blandt andet Jylland, Fyn, Æbleø, Samsø, Tunø og i klart vejr også Sjælland – ligesom mødet med et flor af fugleliv, rådyr, fasaner, vilde kaniner og kystnære sæler kan blive en del af vandreruten.

Andre af AKTIV Ø og Endelave Idrætsforenings aktiviteter er crossfit, fodboldskole og sejlerskole. Golf på verdens formentlig eneste 5-huls-bane er også et stort hit. Golfbanen er anlagt hos en af øens landmænd, som derfor også er gatekeeper i ferieugerne.

Den positive aktivitets-spiral snurrer lystigt på øen, og en del af øens erhvervsdrivende tilbyder sideløbende et bredt spektrum af andre spændende tilbud. Der er noget for enhver smag for både børn og voksne, og ønsker tilrejsende flere dage på øen, er der muligheder for overnatning og forplejning.”

Priser

Pris for aktiviteter: Gratis
Gem til din tur
Vis vej