Her kan du svinge fiskestangen i en sø

Søfiskeri er populært i Horsens, hvor arterne gedde, sandart og aborre er de primære mål for lystfiskerne. Hvad fanger du?

Der er mange søer i området omkring Horsens, der byder lystfiskere velkommen til idylliske naturlige omgivelser. Fra de helt små skovsøer til nogle af landets største søer.

Her er de bedste søer at fiske i

Vestbirksøerne

Tæt på Den Genfundne Bro ligger Vestbirksøerne, der består af Vestbirk Sø, Naldal Sø og Bredvad Sø. De tre søer har glimrende fiskevand, og her er det muligt at fange både gedder, aborrer, ål, knuder, brasen og skaller.

Søerne ligger i et smukt område og udgør et godt udgangspunkt for en fisketur. Hos Elite Camp Vestbirk er det muligt at købe dagskort og ugekort til fiskeri på søerne.

Mossø

Lidt nord for Horsens ligger Mossø, Danmarks fjerdestørste sø og en del af Gudenåen.

Mossø er kendt for en stor bestand af fisk. Faktisk er der hele 19 fiskearter, hvilket er den største bestand af arter i nogen dansk sø. Størstedelen af Mossø er ikke tilgængelig for lystfiskere, men flere steder på vest- og østsiden af den lange sø er det tilladt at fiske fra kysten eller fra båd. Retten til at fiske på Mossø tilhører Silkeborg Fiskeriforening. Undersøg, hvor du må fiske på deres hjemmeside.

Bygholm Sø

Ikke langt fra Horsens Centrum ligger Bygholm Sø, som er et yndet udflugtsmål for løbere og vandrere. Søen ligger i skovklædt terræn med rigt dyreliv såvel over som under vandoverfladen.

Den kunstigt anlagte sø byder på blandt andet gedder og aborrer, men det er primært den store bestand af sandart, der gør søen speciel blandt lystfiskere.

Fiskeretten i Bygholm Sø tilhører Bygholm Lystfisker- og Baadejerforening, og et døgnkort kan erhverves for 20 kroner.

Husk fisketegnet

Er du over 18 år eller under 65 år, skal du have et fisketegn for at fiske.

Er du til andre fiskeriformer?