Inspiration til din næste cykeltur eller cykelferie

På denne side har vi samlet de mest populære cykelruter og cykeloplevelser i Horsens og omegn.

Horsens er også smuk natur – hele vejen fra øst til vest. Nyd naturen, og træd i pedalerne i dit eget tempo på en af vores mange cykelruter.

Du kan vælge det skønne og kuperede terræn omkring Klostermølle og Sukkertoppen med udsigt til Mossø. Eller tage turen rundt om Horsens Fjord og øen Endelave rundt på en enkelt dag.

Mest børnevenlig er Naturstien fra Horsens til Silkeborg, da den ligger på en gammel jernbanestrækning og derfor i store træk ligger på fladt terræn. Her er også en ridesti.

Da cykelløbet Giro d’Italia kørte i Danmark i 2012, havde en af etaperne start og mål i Horsens. Etapens rute går blandt andet forbi Danmarks højeste punkt, Yding Skovhøj.

Mulighederne er mange – du vælger selv.

Nogle af ruterne ligner i øvrigt områdets vandreruter.

Hvis du overnatter

Er du på overnatning i Horsens og vil på en cykeltur, anbefaler vi en tur rundt om Bygholm Sø (ca. 7,5 km) eller rundt om det store fredede vildtreservat Nørrestrand (13 km) nord for byen med et rigt dyreliv og uspoleret natur.

Digitalt kort over cykelruter i Horsens

På vores digitale kort kan du få overblik over cykel- og vandreruter i området. Du kan samtidig få information om naturområder, spisesteder og øvrig information, der kan have relevans på cykelturen.

Video: Traveldudes besøger Horsens

Horsens og omegn er det perfekte sted at udforske natur, øliv og fængselsliv på cykel. Det fortæller rejsebloggerne TravelDudes, som har været på cykelferie i Danmark.

Lej en gratis cykel

Hvis du ikke har fået cyklen med, kan vi berolige dig med, at du gratis kan leje en cykel i Horsens.

Tips til cykelturen!

Husk at klæde dig efter årstiden og forholdene.

Du kan benytte de fleste cykelruter året rundt.

Hold øje med skiltning på stedet, og følg anvisningerne.

Er du mere til mountainbike?