De moderne danskere

I anden halvdel af 1900tallet blev Danmark kendt for design, frisind, åbenhed og ligestilling. I takt med at velstanden steg, ændrede forbrugsmønsteret sig, og den fulde beskæftigelse betød, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Velfærdsstaten blev opbygget med institutioner, hvor synet på den enkelte blev påvirket af tidens nye tanker.

Besøg det moderne Danmarks historie her:

Kunst uden grænser

På ruten Kunst uden grænser oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser der forstærkes af medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden.

Oplev store kunstoplevelser her:

Guder & Gåder

Guder & Gåder viser vej til unikke steder fra Midtjyllands spændende fortid. Tag på en kulturrejse i landskabet. Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runestenen, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser.

 

Dyk ned i fortiden via ruten “Guder & Gåder” her:

2. Verdenskrig

Besættelsestiden har efterladt sig sine spor over hele Danmark og i den danske befolkning. Fysisk såvel som mentalt. Fysisk i form af de mange bunkere og betonkonstruktioner tyskere lod bygge. Mentalt, i vores fælles bevidsthed, i den måde vi tænker og opfatter frihed og demokrati på i dag.

 

Udforsk 2. Verdenskrig her: