Find vej til historiske steder i Horsens

Fra spændende museer og kirker til gamle bygningsværker, monumenter og mindesten.

Har du interesse i historien – hvad enten det er samtidshistorien, middelalderen eller Horsens i gamle dage – er der gode muligheder for at genopdage den i Horsens.

Byen er blandt de ældste i Danmark, idet de ældste arkæologiske fund stammer helt tilbage fra år 800.

Hold øje med Horsens Museum, der af og til arrangerer byvandringer rundt i Horsens for at opleve de historiske steder og kunst, skulpturer og gavlmalerier i bybilledet.

Oversigt: Historiske attraktioner

FÆNGSLET
Danmarks Industrimuseum
Glud Museum
Horsens Kunstmuseum
Den Genfundne Bro
Fængselsmuseet | Horsens
Museumskort – besøg 4 museer i Horsens på 7 dage
ARoS Aarhus Kunstmuseum
1 2 3

Besøg lokale kirker

Nogle af de ældst bevarede bygninger i vores samfund er kirkerne. Vor Frelsers Kirke er fx den ældste bygning i Horsens. Kirkerne vidner om forskellige arkitektoniske æraer og indeholder ofte spændende eller til tider bizar kunst eller udsmykning, der har været med til at overbevise kirkegængerne om deres tro.

Symbolikken har spillet en stor rolle i kirkekunsten, og det kan være spændende at gå på opdagelse og se, hvordan symboler er benyttet i forskellige kirker.

Du kan fx lave din egen kirkerundtur i Horsens, hvor du går eller cykler til flere af områdets kirker og på den måde laver en dagstur ud af det.

Alrø Kirke
Uth kirke
Hjarnø kirke
Horsens Klosterkirke
Brædstrup Kirke
Vor Frelsers kirke
Nim Kirke
Vær Kirke
1 2 3

Bliv klogere på Horsens’ historie

Find vej til historiske seværdigheder

Med VisitHorsens’ digitale kort kan du danne dig et overblik over historiske bygningsværker, museer m.m. Du kan samtidig blive klogere på andre oplevelser og spisesteder i nærheden, så du kan forberede en heldagstur.