Fantastiske museer fortæller historien om Horsens

Er du nysgerrig på vores fælles historie, og hvad der har gjort, at verden ser ud, som den gør i dag?

At besøge museer er en skøn måde at opdage en ny by på, og i Horsens er der museer om næsten alt mellem himmel og jord. Om snævre interessefelter og brede, historiske penselstrøg.

Dyk fx ned i samtidshistorien, og bliv klogere på industrialiseringen, udforsk middelalderen, eller lær hvordan det var at bo i landsbyerne, da oldefar var barn.

Vi har samlet de bedste museer med udstillinger, du ikke må gå glip af.

Danmarks Industrimuseum
Glud Museum
Horsens Kunstmuseum
Fængselsmuseet | Horsens
Museumskort – besøg 4 museer i Horsens på 7 dage
ARoS Aarhus Kunstmuseum
Den Gamle By – Danmarks Købstadmuseum
Tremhøj Museum
1 2

Besøg Europas største fængselsmuseum

Tag på en enestående tidsrejse, og kom med bag tremmerne til en ellers lukket verden i Fængselsmuseet.

Museet er Europas største og har flere gange vundet priser for dets banebrydende udstillinger, der giver dig mulighed for at komme med bag tremmer i det gamle Horsens Statsfængsel og møde tidligere indsatte som skygger på væggene eller følge en ansat igennem museet via interaktive ID-kort.

Du kan dykke ned i det seneste århundredes landvindinger og få det vildeste nostalgi-trip på Danmarks Industrimuseum. Her kan du se imponerende, historiske maskiner blive vakt til live, besøge Dansk Pengemuseum, som viser hvordan dagligdagen var i landets banker i 1930’erne, og meget mere.

Historier fra Horsens-området

Hvis dit hjerte særligt banker for lokalhistorie, så er Horsens også noget for dig. Besøg Horsens Museum, hvor du kan du blive klogere på middelalderen, området, grundlæggelsen af Horsens for godt 800 år siden og på den lokale opdagelsesrejsende, Vitus Bering.

Vil du gerne vide, hvordan livet har været i landsbyerne de seneste 350 år, så bør du lægge vejen forbi frilandsmuseet Glud Museum. Her kan du kigge indenfor i Danmarks ældst daterede bondestuehus fra 1662, deltage i sjove familieaktiviteter eller opleve arbejdende værksteder.

Fire museer til en god pris

Hvis dit ophold i Horsens skal stå i historiens og museernes tegn, kan du med fordel købe et museumskort, der giver adgang til byens fire største museer med en god rabat. Med museumskortet i hånden får du adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum til bare 200 kr.

Ovenikøbet får du også en kop kaffe eller te ved to af museernes cafeer. Og du behøver ikke at købe et til børnene – de kommer nemlig gratis ind på alle byens museer.

Oplev landets største Michael Kvium-samling på Horsens Kunstmuseum

Leder du efter en museumsoplevelse udover det sædvanlige, må du ikke snyde dig selv for at se Danmarks største samling af Michael Kvium-værker på Horsens Kunstmuseum.

Den Horsensfødte billedkunstner har i 2017 fået sin helt egen sal dedikeret til kunstværker inden for tegning, maleri, grafik og skulptur, som absolut er et besøg værd. Michael Kvium sætter altid nye standarder for kunsten, og udfordrer dig til at sætte spørgsmålstegn ved den verden, du oplever.

Find inspiration til måder at forstå mennesket og kunstneren Michael Kvium herunder.