Gem til din tur
Starttidspunkt 26. november 2019
20:00
I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut

Lige netop nu kastes vi rundt i en accelererende forandringsproces, hvis horisont vi formentlig knap nok kan skimte konturerne af endnu. Vi ved bare, at det bliver vildt. Det er allerede vildt!
Rygrad og Rummelighed
På denne aften vil Rane Willerslev på sædvanlig underholdende og skarp vis ud fra to kernebegreber beskrive, hvad han tænker, der skal til for at vi kommer helskindet gennem en opløsningstid, hvor gamle former konstant skal gentænkes.

Det skal ifølge Rane ske på et fundament af solid, dyb faglighed. RYGRAD. Men også med en villighed til som samfund at møde verden med RUMMELIGHED og en vilje til at lade sin verden kollapse i mødet.

Eller som han selv udtrykker det, bør vovemod og mere røv i bukserne i høj grad være en del af et nyt dannelsesbegreb.

“Og så skal vi indimellem bevæge os derud, hvor vi vitterlig ikke ved,

om vi kan bunde. For fanden, det er jo for enden af badebro-

en, det sker. Vejen derud er vigtig, men den er bare optakten.

Det er springet ned i dybet, der er forløsningen.”

Rane Willerslev

Om Rane Willerslev – Antropolog, forfatter, professor og tidligere pelsjæger
Rane Willerslev har siden 90erne gennemført en række ekspeditioner til Sibirien. I begyndelsen sammen med sin tvillingebror, evolutionsbiologen Eske Willerslev, og senere på egen hånd. Hans feltarbejde resulterede bl.a. i udgivelsen af phd-afhandlingen, Soul Hunters, på California University Press – om jukagirernes åndetro. Han er mangeårigt medlem af Eventyrernes Klub og modtog i 2006 Det Frie Forskningsråds eliteforskerpris. Rane har været ansat som professor i antropologi på Århus Universitet, fungeret som leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgård Museum og som direktør for Det Kulturhistoriske Museum i Oslo ved Oslo Universitet. Rane Willerslev er i øvrigt en ivrig samfundsdebattør.

Bogkøb
Der vil være mulighed for at købe Rane Willerslevs bøger “Tænk vildt” og “Rygrad og rummelighed” både i forsalg og på selve aftenen.

Entré: 259

Sted

Bygholm Park

Bygholm Park, Schüttesvej 8 Erik Menveds Borg, 8700 Horsens

GPS

55.8581, 9.84759

Vis vej

Tid

26. november 2019
kl. 20

I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut