Gem til din tur
Starttidspunkt 28. april 2019
14:00
I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut

Slots- og Kulturstyrelsen og de lokale museer arrangerer sammen årets Fortidsmindedag. Fortidsmindedag 2019 afholdes søndag d. 28. april og Horsens Museum sætter i år fokus på fortidsmindet Bygholm med vandring og fortælling.
Formålet med de årlige Fortidsmindedage er, at lokke danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder.

Horsens Museum sætter fokus på fortidsmindet Bygholm ved årets fortidsmindedag. Vi inviterer til vandring og fortælling om Bygholm som voldsted, herregård og teglværk. Bygholm blev anlagt som tvangsborg af kong Erik Menved i årene efter, at han i 1313 havde slået et oprør ned. Med udgangspunkt i den bevarede borgbanke vil vi se på Bygholm som voldsted og lenssæde i middelalder og renæssance. Vi vil også se på det nuværende Bygholm, der står som et trefløjet barokanlæg fra 1770erne. Det er fortællingen om en omskiftelig tilværelse med storgodsdrift, mølle og teglværk. Bygholm teglværk har været en del af herregården Bygholm i 1700-, 1800- og 1900-tallet, men arkæologisk har vi også kendskab til teglovne fra middelalder og renæssance ved Bygholm.

Få overblik over arrangementer i hele landet her:

https://slks.dk/

https://www.facebook.com/slotsogkulturstyrelsen/

Rundviser: Middelalderarkæolog Lars Pagh, Horsens Museum

Tidspunkt: Søndag d. 28. april 2019 kl. 14

Mødested: Ved flagstangen nedenfor hovedbygningen i Bygholm Park

Varighed: 1 time

Pris: Vandreturen er gratis og kræver ingen tilmelding.

Fri entré

Sted

Scandic Bygholm Parkhotel

Schüttesvej 6, 8700 Horsens

GPS

55.865, 9.82508

Vis vej

Tid

28. april 2019
kl. 14

I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut