Gem til senere
Starttidspunkt 26. marts 2019
16:30
Sluttidspunkt 26. marts 2019
18:30
I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut

Dokumentarfilm
Niels og Margaret Brønnum fra Nordjylland er de første missionærer i det nordlige Nigeria og deres mission er at “bygge et bolværk” mod Islam. De ved godt, at de ikke kan nå langt ved kun at prædike Biblen, så de har uddannet sig som tropelæger. Og lægegerningen tilbyder de kun som en pakkeløsning sammen med deres religion.

Gennem interviews med danske missionærer og afrikanske vidner, der har oplevet indførelsen af kristendommen, får vi i filmen også et indblik i den del af missionen, der lige så meget handler om at indføre en europæisk eller nærmere nordjysk livsstil i Afrika bl.a. med individet i centrum frem for fællesskabet. Filmen fortæller med baggrund i et massivt arkivmateriale om den pris, de nye frelste må betale for den kristne livsstil. De frelste er en kompleks historie om gode intentioner, eventyrlyst og arrogance, dengang som i dag

Sted

Tobaksgården 12, 8700 Horsens

GPS: 55.8651, 9.84656

Priser og billetter
Information
@ Horsens Bibliotek
Vis vej
I samarbejde med KultuNaut Leveres i samarbejde med Kultunaut